Известие

Collapse
No announcement yet.

Акумулатор за Алфа Ромео 156 2,0тс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Акумулатор за Алфа Ромео 156 2,0тс

Колеги дайте някакво мнение за акумулатор за алфа 156 2,0тс,преди малко акумулатора ме предаде и се прибирах до вкъщи пеша,колата зарязах на улицата.Оригиналния ми акумулатор е 50 ампера така си купих колата с него преди 3,5г.Посъветвайте ме за марка и ампери.

Предварително Ви благодаря.
    sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
    Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

60A е оригиналния акумулатор. 50A e много малък капацитет за този двигател с тази кубатура и с тези консуматори. За софиянци знам добър център за акумулатори в овча купел срещу италианеца , където има добър избор , ще ти го замерят как зарежда , за пад на н-е инт. За марка - AC Delco , Bosch , Magnet Marelli
    Last edited by viktorivanov; d.m.y г., 00:37.
    Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
    Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
      Колеги дайте някакво мнение за акумулатор за алфа 156 2,0тс,преди малко акумулатора ме предаде и се прибирах до вкъщи пеша,колата зарязах на улицата.Оригиналния ми акумулатор е 50 ампера така си купих колата с него преди 3,5г.Посъветвайте ме за марка и ампери.

Предварително Ви благодаря.
      Акумулатора ти е 60 A/h. Какъв ще вземеш, зависи от бюджета ти - има обслужваеми, полу-обслужваеми и необслужваеми. Както и много марки
      Общо взето нисък клас е към 110 -140лв. Аз бих взел BOSCH S3/4/5, понеже гаранцията им е по-голяма, ама и парите са повече.
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
        Акумулатора ти е 60 A/h. Какъв ще вземеш, зависи от бюджета ти - има обслужваеми, полу-обслужваеми и необслужваеми. Както и много марки
        Общо взето нисък клас е към 110 -140лв. Аз бих взел BOSCH S3/4/5, понеже гаранцията им е по-голяма, ама и парите са повече.

Давам за акумулатор до 250лв
        sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
        Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Е тогава бъди спокоен , за 200лв. ще си намериш много добър акумулатор , който да ти служи дълго и те съветвам не го купувай от супермаркет или Практикер итн. Нека ти го замерят в сервиз и ти напишат гаранцията там.
          Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
          Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Аз дълго мислех над тази дилема и накрая взех Berga power block по висок клас от стандартния (отговаря на силвър серията на бош) Bergata е по високия клас акумолатори на варта а всички не знаем че варта в мeга пъти по добре от доста акумулатори. В БМВ слагат Berga първоначално, Сами си правте изводи дали стават тез Акумолатори

http://bergabg.com/?berga-power-block,10

Comment

AC Delco ти препоръчвам, алфата я купих с такъв преди 3 години и още бръмча с него. А кой знае кога е сложен на каляската.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Карам с 50 амперов от 6 месеца, и засега не съм изревал.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

От година и 2 месеца карам с DELPHI 60 AH необслужваем и съм много доволен - 144 лв.
                  Alfa Romeo 156 1.8 TS

Comment

аз си взех лятото банер 60 или 62 ампера на промоция за 164 лв,иначе беше 186 -много ми го нахвалиха,ац делко и бош също са добри,ама са малко по-скъпи 10-20лв разлика ама са с по 3 години гаранция
                    Last edited by starata alfa; d.m.y г., 01:26.
                    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                    алфа ромео 164 2.0тс -на части
                    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                    sigpic

Comment

Малее къде съм аз..Моят е Бош силвър 44 ампера,купих колата преди точно 3 години и досега не ме е предавал,а не се знае от кога е в нея!!!
                      alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Първоначално публикувано от assassin's Покажи съобщение
                        Малее къде съм аз..Моят е Бош силвър 44 ампера,купих колата преди точно 3 години и досега не ме е предавал,а не се знае от кога е в нея!!!
                        Бъди готов! Няма да е за дълго. Стартовият капацитет на 44 Ач е с около 1/3 по нисък от 60 Ач, който трябва да бъде. Щом го караш вече 3+ години, си на пълна далавера. Но ако паднат яко температурите, може да те споходи изненада.

Успех

Comment

От тук можеш да видиш акумулатора с какви характеристики да го тръсиш...
                          Attached Files

Comment

Горещо ти препоръчвам MOLL http://www.kit93.com/index.php?optio...g=25&Itemid=21

BERGA (бих добавил и Банер) също заслужават внимание - добри са от към цена, а качеството е поне една класа над Бош и АЦ-Делко
                            Щом имаш пари взимал МОЛ-а
                            Last edited by Alamo; d.m.y г., 11:20.
                            Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                              Горещо ти препоръчвам MOLL http://www.kit93.com/index.php?optio...g=25&Itemid=21

BERGA (бих добавил и Банер) също заслужават внимание - добри са от към цена, а качеството е поне една класа над Бош и АЦ-Делко
                              Щом имаш пари взимал МОЛ-а
                              С тая 2 годишна гаранция, едва ли е класа тоя Молл. Варта, Бош и другите големи производители дават 3 годишна гаранция отпреди поне 10 години ...

Comment

Working...
                              X